Ноември 02 , 2021

Мащабна инвестиция в „Мухтаров“ ООД въпреки кризата

„Мерцедесът“ на листоогъващите машини е вече във Варна и ще позволи увеличаване на производството и разширяване на продуктовото разнообразие на компаниятаВарненската фирма „Мухтаров“ ООД инвестира повече от 600 000 лева в ново високотехнологично оборудване. Лидерът на пазара за покриви и покривни конструкции и изделия от ламарина в Източна България увеличи арсенала си от машини като добави „мерцедесът“ на листоогъващите машини и закупи двойносгъващ абкант на немската компания Variobend.

„Ние от „Мухтаров“ вярваме, че когато полагаш усилия и не спираш да работиш и да се развиваш дори кризата може да се превърне във възможност“, коментира новата инвестиция Венцислав Мухтаров, управител на „Мухтаров“ ООД.

Двойносгъващият абкант Variobend е високотехнологична машина, която ще ни позволи още по-голямо продуктово разнообразие, както и ще допринесе за увеличаване на производителността ни, разказва Мухтаров. Машината позволява огъване на всякакви строителни окомплектовки с дължина на детайлите до 6400 мм и дебелина на огъване до 1,5 – 2 мм в зависимост от метала. Скоростта на огъване на машината е забележителна - 3 секунди от 0 до 140 градуса. Съоръжението е снабдено с грип лапи, които захващат ламарината или детайлите и позволява на машината да работи в автоматичен режим, без човешка намеса.

Благодарение на двойносгъващия абкант „Мухтаров“ ООД планира да увеличи производствения си капацитет от окомплектовки и много видове покривни детайли и плоскости, като по този начин ще отговори в още по-голяма степен на нуждите на своите клиенти, като те могат да се възползват от по-кратките срокове за изпълнение на техните поръчки.

За екипа на „Мухтаров“ радостта от новата машина е още по-голяма, защото благодарение на тази инвестиция Варна става вторият град в България след София, който може да се похвали с такава високотехнологична машина. „Да си лидер на пазара и отговорен работодател в наши дни означава и да си визионер. Да осигуриш върхови технологии в машинния си парк и възможности за развитие на екипа си, за да запазиш лидерската си позиция и да надхвърлиш очакванията на клиентите“, коментира още Мухтаров.

Фирма „Мухтаров“ ООД е създадена през 1993 година и е добре позната на пазара във Варна и цяла Източна България с производство си на покривни профили и въздуховодна арматура. Днес компанията предлага качествени услуги и решения за бита и бизнеса в сферата на ОВК инсталациите, хидро- и топлоизолациите, изграждане и ремонт на фасадни и покривни системи, производство на всякакви изделия от ламарина, изграждане на метални конструкции, халета и цехове, цялостно строителство до ключ на еднофамилни къщи и т.н. Към настоящия момент средногодишно „Мухтаров“ ООД обработва повече от 300 тона ламарина. А в екипа са заети над 120 човека - широк диапазон от специалисти, участващи в целия процес на производство, монтаж и търговия с отделните продукти и услуги на компанията.

За допълнителна информация и консултация може да се свържете с нашите специалисти, чрез онлайн формата ни тук или на телефон 0700 70 880Категории